Vakuuta kotisi ja itsesi

Olitpa sitten muuttamassa vuokralle tai omistusasuntoon, kannattaa hankkia arkeen hieman lisäturvaa. Murto, palovahinko tai onnettomuus ei ole koskaan mukava yllätys. Arki voi pysähtyä myös vakavan sairauden tai työttömyyden yllättäessä. Vaikeatkin asiat järjestyvät helpommin, kun vakuutukset ovat kunnossa.

Myös vuokralaisen kannattaa ottaa kotivakuutus

Kodinkoneet, tietokoneet, huonekalut, soittimet, astiat, korut… kun alat listata kotisi irtaimistoa, päädyt yllättävän suuriin summiin. Taloyhtiön vakuutus kattaa useimmiten rakenteille sattuneet vahingot, mutta irtaimisto on aina omalla kontollasi – olipa asunto oma tai vuokrattu. Useimmissa kotivakuutuksissa on myös se hyvä puoli, että voit saada korvauksia myös matkalla varastetuista tavaroista. Kysy lisää kotivakuutuksista Ifistä.

Laske vakuutuksen hinta Ifin vakuutuslaskuristaAvautuu uuteen ikkunaan

Muistathan turvata myös kaikkein tärkeimmän?

Kodin irtaimiston turvaamisen lisäksi kannattaa huolehtia myös siitä, että oma henkilöturvasi on kunnossa. Kodinkoneet ja huonekalut voi vaihtaa uusiin, mutta jos sinulle tapahtuu jotain ikävää, voi arki ja talous järkkyä pysyvästi. Jos elämä yllättää esimerkiksi työttömyyden tai vakavan sairauden muodossa, voit saada henkilöturvasta taloudellista apua elämiseen ja arjen sujumiseen. Erityisesti perheellisen kannattaa myös ottaa henkivakuutus perheen lisäturvaksi.
Tutustu Nordea MyLife -henkilövakuutukseen ja kysy meiltä lisää.

Haluatko tehdä remonttia?

Jos et ole itse remonttitaitoinen, on tietenkin helpointa hankkia valmiiksi remontoitu asunto. Pienen pintaremontin voit tehdä itsekin, mutta isommat remontit, kuten kylpyhuoneen laajentaminen, vaativat ammattitaitoa, aikaa ja rahaa. Remontin hinta tulee usein arvioitua alakanttiin, joten laske päälle hiukan ylimääräistä. Yllätyksiä sattuu aina. Kysy taloyhtiön isännöitsijältä etukäteen lupa, jos aiot tehdä asunnossa muutakin kuin tapetoida tai maalata.

Pyydä tarjoukset useammalta tekijältä

Jos päädyt ostamaan remontoitavan asunnon, pyydä tarjoukset muutamalta remonttifirmalta. Pyydä avuksesi rakennusalan ammattilainen ja laadi kaikille tekijöille sama tarjouspyyntö eriteltyine työvaiheineen. Näin saat vertailukelpoiset tarjoukset. Tee remontista kirjallinen sopimus ja käytä remontin aikana valvojaa, joka huolehtii, että urakan eri työvaiheet tulee tehtyä oikein ja sovitusti.

Lainaa remonttiin Nordeasta

Sovi remonttilainasta erikseen asuntolainaneuvottelujesi yhteydessä. Jos teet vain pientä pintaremonttia, voit ottaa alkuun vaikka lyhennysvapaita kuukausia. Kysy myös pankiltasi Nordean Lyhennysjoustosta

Sen avulla voit kuukausittain suurentaa tai pienentää asuntolainasi lyhennyksen määrää ja maksaa vain korot ja kulut.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Jos teetät uudessa kodissasi pientä remonttia, kannattaa hyödyntää kotitalousvähennys. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun maksat remontin tekijälle palkkaa, verottaja hyvittää sinulle osan palkoista tai remonttifirman laskuista. Huomaa, että saat verovähennyksen teettämästäsi työstä, et materiaaleista – ja vain tiettyyn summaan asti. Kotitalousvähennyksen määrä ja ohjeet saattavat vaihdella vuosittain, joten katso uusimmat ohjeet verottajan sivuilta vero.fi.Avautuu uuteen ikkunaan

Kysy ensiasunnon ostosta ja yhteisestä asuntolainasta

Nordea 24/7 palvelee sinua päivittäisissä pankkiasioissasi ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Nordea 24/7 Asiakaspalvelu

Kysy meiltä, me neuvomme!

Avaa chat

Chat Avautuu uuteen ikkunaan

Tutustu ostajan oppaan askeliin